FILM O STEVEU JOBSU

Michael Fassbender i Kate Winslet u priči o najpoznatijoj jabuci

02.07.2015 u 13:42

Bionic
Reading

Prva službena najava biografskog filma 'Steve Jobs' otkriva nam zanimljive detalje o životu i osobi Stevea Jobsa i njegovoj ulozi osnivača, rukovoditelja i suradnika te supruga i oca

Nakon mnogih nedoumica i problema oko odabira glumca za glavnu ulogu, izbor je pao na sjajnoga Michaela Fassbendera. Seth Rogen tumači suosnivača Applea Stevea Wozniaka, a Kate Winslet našla se u ulozi Joanne Hoffman, članice originalnog tima Mac. Izvanredni Jeff Daniels glumi Johna Scullyja, Appleova generalnoga direktora i osobu koja je potjerala Stevea Jobsa iz Applea.

Scenarij filma bazira se na biografiji, bestseleru koji je napisao Walter Isaacson, a prilagodio ga je oskarovac Aaron Sorkin. Redatelj filma slavni je Danny Boyle, također dobitnik Oscara za 'Milijunaša s ulice'.

Zanimljivo je spomenuti i to da je upravo Steve Wozniak bio savjetnik na ovom filmskom projektu koji je ujedno već treći po redu film o Steveu Jobsu.

Aaron Sorkin otkrio je kako će film biti podijeljen u tri tridesetominutna dijela koji će pokrivati 16 godina života Stevea Jobsa. Sva tri dijela prikazivat će dramatične događaje koji su se događali iza pozornice prije lansiranja tri velika proizvoda – Macintosha 1984., računala NeXT 1988. i predstavljanje iMac-a 1998. godine.

Film 'Steve Jobs' u distribuciji Blitz film i video u kina stiže 24. prosinca ove godine, a u iščekivanju filma pogledajte prvi službeni trailer.

Steve Jobs