'TI MENE NOSIŠ'

Što je Zdravko Mamić radio na filmskom setu?

10.05.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Na facebook-stranici filma 'Ti mene nosiš', debitantskog dugometražnog ostvarenja Ivone Juke, objavljene su fotografije sa snimanja filma na kojima se pojavljuje Zdravko Mamić. Kako se na teaserima pojavljuje samo u videoisječcima, pitali smo producente filma je li u filmu gospodin Mamić odigrao neku ulogu

U središtu je emotivne i dirljive obiteljske priče djevojčica Dora (Helena Beljan) koja je impresionirana gospodinom Zdravkom Mamićem kojeg u filmu često citira. Dora želi postati nogometna menadžerica, a uzor pronalazi upravo u Zdravku Mamiću, nogometnom menadžeru i sportskom direktoru Dinama, najznačajnijeg nogometnog kluba. Dane provodi na internetu, pomno proučava Mamićev lik i djelo i upija sadržaje o korupciji, suđenjima i sukobima unutar nogometnog svijeta.

'Lik Dore djelomice je alter ego vremena u kojem su sestre Ivona i Anita Juka (redateljica i producentica filma) bile djevojčice, kada su se igrale neobičnih igrica, birale neobične likove za idole. Gospodina Zdravka Mamića obavijestile su da snimaju film u kojem je jedna djevojčica fascinirana njegovim likom i djelom te ga pozvale da dođe na snimanje što je vrlo rado prihvatio i bio sjajan!' odgovorili su nam iz producentske kuće 4film d.o.o.

Osim Dore, zanemarene djevojčice u čiji se život iznenada vraća otac odmetnik s kojim uspostavlja blizak odnos, u filmu se još dvije kćeri bore za prihvaćanje, iskupljenje i nove prilike sa svojim očevima.

Ives, redateljica sapunica, brine se o ocu koji ima Alzheimer. Kako gubi oca, sve više gubi i tlo pod nogama. Nataša, uspješna producentica sapunice očekuje dijete. Kad joj se uz nagomilane probleme iz prošlosti pojave još teži, želi se suočiti s ocem s kojim je prekinula sve veze.

Iako Zdravka Mamića nećemo vidjeti u ulozi glumca, uz iskusne glumce poput Lane Barić, Vojislava Brajovića, Nataše Janjić, Nataše Dorčić, Filipa Križan i Sebastiana Cavazza zanimljivo je pojavljivanje jednog od bivših vođa zagrebačkih BBB-ovaca Gorana Hajdukovića Čupka u ulozi Dorinog oca, a manja uloga pripala je i nekadašnjoj pjevačkoj zvijezdi, međimurskom slavuju Josipu Kataleniću

Film u nacionalnu kinodistribuciju kreće 28. svibnja, pretpremijernim prikazivanjem na 'Obiteljskom filmovanju' u organizaciji Kino mreže.