KINO EUROPA

Filmski znalci pozivaju učenike na razgovor o filmu

19.04.2015 u 11:10

Bionic
Reading

Kino Bibijada pokreće u kinu Europa novi program 'Pričajmo o filmu' (POF)! inspiriran razgovorima s profesoricama osnovnih i srednjih škola o potrebama učenika prilikom odlaska u kino

Program 'Pričajmo o filmu' (POF), uz gledanje filma u najstarijem zagrebačkom kinu, bit će popraćen razgovorom s gostima, umjetnicima i poznavateljima filma među kojima su Lana Barić, Danilo Šerbedžija i Maja Kovač. Tako će djeca i mladi dobiti priliku da svoje svježe dojmove podijele u neformalnom okruženju među svojim vršnjacima prije nego što napuste kinodvoranu.

Program bi trebao pobuditi zanimljiviju diskusiju, razmjenu mišljenja i stavova, a dojmove učiniti intenzivnijim i dugotrajnijim. Tome bi uvelike trebali pridonijeti gosti filmski znalci, koji će poticati mlade umove na usmeno izražavanje kroz koje će graditi svoje stavove, ali i sebe kao mlade osobe čija pozicija u društvu je važna.

Raspored projekcija programa 'Pričajmo o filmu' (velika dvorana)

20.04. PON - 14:00 - 'Zlatna karta' (gošća: Maja Kovač)
21.04. UTO - 16:00 - 'Lijepo mi je s tobom, znaš' (gošća: Lana Barić)
27.04. PON - 14:00 - 'Vadžda' (gošća: Lana Barić)
29.04. SRI - 16:00 - 'Jel' ti žao?' (gošća: Maja Kovač)
04.05. PON - 16:00 - 'Mi smo najbolje!' (gošća: Eva Kraljević)
06.05. SRI - 14:00 - 'Lijepo mi je s tobom, znaš' (gošća: Lana Barić)

Ulaznice za projekcije iz projekcije 'Pričajmo o filmu' mogu se kupiti na blagajni kina po cijeni od 20 kuna. Roditelji čija djeca mogu i žele biti sama u kinodvorani, za vrijeme projekcije moći će razmijeniti brojeve mobitela s dežurnim osobljem kina, s kojima će u slučaju potrebe moći stupiti u kontakt.