SVI NA CRTIĆE

Pogledajte špicu 25. Animafesta Zagreb

31.03.2015 u 17:05

Bionic
Reading

Autorica je ovogodišnje festivalske ilustracije i špice Petra Zlonoga, hrvatska animatorica, dizajnerica i ilustratorica

Ovogodišnju festivalsku ilustraciju i špicu Animafesta Zagreb potpisuje hrvatska animatorica, dizajnerica i ilustratorica Petra Zlonoga. Za vizualni identitet festivala ove je godine, kao i prošle, zaslužan dizajnerski tim iz Kune zlatice.

Petra Zlonoga (1982.) diplomirala je grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. i animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. Pažnju scene privukla je već svojim studentskim radovima: bili su to filmovi 'Daniil Ivanoviču, oženi me' (2007.), 'Gregor' (2010.), 'Lisica' (2010.) i 'Daniil Ivanoviču, slobodan si' (2011.). Njezin prvi profesionalni film 'Glad' iz 2014. prikazan je na brojnim važnim svjetskim festivalima animiranog filma kao što su Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi, Međunarodni filmski festival animiranog filma u Londonu ili festival Tricky Women u Beču.


'Nama kao Animafestu Zagreb izuzetno je zadovoljstvo podržati i istaknuti hrvatske autorice i autore koji pomalo preuzimaju svjetlo animacije i nastavljaju se na dostignuća autora Zagrebačke škole animiranog filma', kazao je o Zlonogi umjetnički direktor Animafesta Zagreb Daniel Šuljić.

Animafest Zagreb osnovan je 1972., što ga čini drugim najstarijim europskim filmskim festivalom u potpunosti posvećenim animaciji. Već četiri desetljeća slovi za jednu od vodećih svjetskih manifestacija animiranog filma, a njegovo 25. izdanje, koje će se održati od 9. do 14. lipnja 2015., prvi put spaja kratkometražno i dugometražno izdanje i predstavlja animirane filmove svih dužina.