FILM NEVENA HITRECA

Premijera dokumentarne komedije 'Riba ribi grize rep'

30.03.2015 u 15:12

Bionic
Reading

Nakon zagrebačke premijere na nedavno održanom Zagreb Doxu došlo je vrijeme i za tuškanačku premijeru dokumentarne komedije u režiji Nevena Hitreca – 'Riba ribi grize rep'. Pogledati je možete u kinu Tuškanac u četvrtak 2. travnja u 20 sati u društvu ekipe filma i samih protagonista – živopisnih ribiča

Zanimljiva večer tako je zagarantirana – nakon projekcije okupljene očekuje i prigodan koktel, ali i razgovor s ekipom i protagonistima koji će voditi Ivan Ramljak.

'Riba ribi grize rep', najnovije dokumentarno ostvarenje Nevena Hitreca, simpatična je priča o dva ribička društva – u Brdovcu i Zaprešiću - te njihovim zavrzlamama s koncesijama, prevratničkim skupštinama, kupnji glasova i svemu ostalom, što spada u 'ribarsko prigovaranje'.

Sve nesavršenosti mlade demokracije nadvile su se, poput crnog oblaka, nad mandat predsjednika ribičke udruge Štuka. A on je samo čovjek.
 Problemi se gomilaju, rješenja kasne, a demokratska većina šuti. Kako u takvim uvjetima ići naprijed? Ili je možda rikverc dobar smjer? Previše je to tereta na plećima jednog čovjeka, pa makar on bio i predsjednik. U idiličnom okružju netaknute prirode, uz roštilj kraj drvene brvnare, predsjednik i članovi udruge pokušavaju locirati probleme i odlučnom akcijom pomaknuti stvari s mrtve točke. Treba popiti gemišt i biti konstruktivan. Oh, demokracijo, tko te samo izmislio?!

Riba ribi grize rep