BIT ĆEMO PRVACI SVIJETA

Poznati glumci u ulogama Krešimira Ćosića Nikole Plećaša i Petra Skansija

23.03.2015 u 12:13

Bit ćemo prvaci svijeta

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Nakon sjajne nogometne sage Montevideo, autori najuspješnije sportske priče u regiji snimili su film Bit ćemo prvaci svijeta o zlatnom dobu domaće košarke čiji su nezaobilazni dio bile i hrvatske legende Krešimir Ćosić, Nikola Plećaš i Petar Skansi.

Film je nadahnut je stvarnim događajima i osobama, a rađen je u manjinskoj koprodukciji sa partnerima iz Hrvatske i Slovenije te sniman na raznim lokacijama bivše države. Zanimljivo je da glavne uloge tumače mladi glumci poput Strahinje Blažića i Miloša Bikovića, dok je u ulozi svoga oca debitirao Krešimir Petar Ćosić.

Roberta Kurbašu gledat ćemo kao Petra Skansija, Goran Bogdan pustio je Brkove da bi što više sličio Nikoli Plećašu, a uz brojna poznata lica iz cijele regije u filmu Bit ćemo prvaci svijeta pojavljuje se i američki glumac John Savage, najpoznatiji po svojim ulogama u kultnoj Kosa i Lovacu na jelene. On tumači lik Williama Jonesa koji je bio jedan od osnivača Svjetske košarkaške federacije (FIBA) 1932. godine. Zašto su upravo pioniri ovoga sporta naše gore list zaslužni za širenje popularnosti košarke u Evropi saznajte u filmu koji dolazi u domaća kina 26. ožujka.