POTPORE HAVC-A

Hrvoje Hribar tražio izuzeće projekta Sare Hribar

09.03.2015 u 15:21

Bionic
Reading

Među projektima koji su dobili novčanu potporu Hrvatskog audiovizualnog centra bio je i scenarij mlade redateljice i scenaristice Sare Hribar, no ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar tražio je odgađanje odobravanja projekta svoje kćeri Sare Hribar dok se u HAVC-u ne konzultiraju o eventualnom sukobu interesa

Odluke o raspodjeli sredstava HAVC-a donesene su na 58. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća po prijedlozima Umjetničkog vijeća krajem prošlog tjedna. Objavljene su potpore za dugometražni igrani i eksperimentalni film te za razvoj projekata i razvoj scenarija za dugometražni igrani film.

U kategoriji za razvoj scenarija i projekata dugometražnih igranih filmova od ukupno 72 prijave odobrene su 22 potpore za razvoj scenarija te sedam za razvoj projekata. Umjetnički savjetnik za dugometražni igrani film redatelj Branko Schmidt tom je prilikom istaknuo da su pri odabiru bili široke ruke u kategoriji razvoja scenarija jer im je dužnost otkriti nova lica te tako širiti krug potencijalnih scenarista. Kako je prenio Večernji list, na listi nije redateljica Sara Hribar, iako je Umjetničko vijeće odabralo i njen scenarij. Odgodu odluke tražio je Hrvoje Hribar koji je u razgovoru za tportal potvrdio da je tražio od Vijeća HAVC-a da zatraži mišljenje o legalnosti te odluke kako se ne bi doveo pod sumnju izbor sufinanciranih projekata.

Sara Hribar scenaristica je i redateljica rođena 1986. Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu studirala je filmsku i TV režiju. Dosad je surađivala kao scenaristica i redateljica na HRT-u, u emisijama i serijama za djecu i autorica je i nekoliko izvođenih kazališnih i radio drama. Dobitnica je nagrade Zlatna kolica u programu Kockice na Zagreb Film Festivalu za film 'Pusti me da spavam'.