POTVRDILO JE MINISTARSTVO

Nina Obuljen Koržinek nova je članica Upravnog odbora HAVC-a

05.02.2015 u 13:53

Bionic
Reading

Temeljem javnog poziva objavljenog u Narodnim novinama te na web stranici Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstvo kulture donijelo je odluku o imenovanju Nine Obuljen Koržinek na mjesto članice Upravnog odbora HAVC-a.

Ninu Obuljen Koržinek na to je mjesto kandidirala Hrvatska udruga producenata, na čelu s predsjednikom Hrvojem Osvadićem, a svoju će dužnost obavljati naredne četiri godine. Podsjetimo, natječaj za novog člana Upravnog odbora raspisan je nakon što je početkom prosinca iz osobnih razloga s tog mjesta odstupila Darija Kulenović Gudan, priopćili su iz HAVC-a.

Nina Obuljen Koržinek rođena je u Dubrovniku gdje je završila osnovnu i srednju školu, nakon čega se 1988. godine upisuje na Muzičku akademiju sveučilišta u Zagrebu i Filozofski fakultet istog sveučilišta. Diplomirala je violinu te francuski jezik i komparativnu književnost. Na fakultetu Političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu magistrira politologiju, smjer komparativna politika. Smjer doktora društvenih znanosti u znanstvenom polju politologije stječe na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 2013. godine s temom disertacije Promjene opsega nacionalnih kulturnih politika pod utjecajem međunarodnih integracijskih procesa. Završila je Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova, a usavršavala se na katedri za doktorske studije Sveučlilišta Paris-Dauphine. Zaposlena je kao znanstvena suradnica u Institutu za r azvoj i međunarodne odnose gdje se bavi područjima kulturnih i medijskih politika, posebno u kontekstu europskih integracija. Od 2006. do 2011. godine obnašala je dužnost pomoćnice ministra i državne tajnice u Ministarstvu kulture RH gdje je bila zadužena za područja kulture i medija. Od prosinca 2012. do siječnja 2015. godine obnašala je dužnost Predsjednice Programskog vijeća HRT-a.

Hrvatska udruga producenata za izbor u Upravni odbor HAVCa predložila ju je temeljem specifičnog spektra znanja i iskustva te profesionalnih i etičkih načela. Uz to Nina Obuljen Koržinek dugi je niz godina istaknuta djelatnica na području kulturnih i medijskih politika, strateškog planiranja u području kulture, međunarodne kulturne suradnje i poticanja kulturne raznolikosti. Predsjednik HRUP-a u svom je prijedlogu istaknuo kako je upravo ona idealni kandidat za spomenuto mjesto i zbog odličnog poznavanja audiovizualne prakse te svog odnosa prema timskom radu.