'TAKVA SU PRAVILA'

Nagrađivani film Ognjena Sviličića stiže u kina

19.01.2015 u 10:19

Bionic
Reading

Nakon zavidne festivalske turneje s koje se nerijetko vraćao s glavnim nagradama, 'Takva su pravila', peti dugometražni igrani film Ognjena Sviličića, domaćoj će se publici predstaviti u nacionalnoj kinodistribuciji od 29. siječnja

'Takva su pravila', po mnogima jedan od najdirljivijih filmova godine, filmska je priča o Ivi (Emir Hadžihafizbegović), pedesetogodišnjem vozaču autobusa. Njegova žena Maja (Jasna Žalica) je domaćica. Tomica (Hrvoje Vladisavljević) njihov je sin maturant. Oni žive u Zagrebu u stanu prepoznatljive socijalističke zgrade i zadovoljni su svojim mirnim, običnim životom. Sve se mijenja kada jednog dana Tomica dolazi kući pretučen.

Film je nastao u produkciji Maxima filma iz Zagreba u koprodukciji s Francuskom, Srbijom, Makedonijom i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom.


Film je svjetsku premijeru imao u Veneciji u natjecateljskom programu Orizzonti, gdje je osvojio prestižnu nagradu – Zlatnog lava za najboljeg glumca Emira Hadžihafizbegovića. Nakon Venecije, film je nastavio veliku festivalsku turneju po sve redom prestižnim filmskim festivalima, a vrlo često se vraćao s nekom od glavnih nagrada.

U nacionalnu distribuciju film kreće od 29. siječnja, a svečana premijera na kojoj će se još jednom okupiti čitava ekipa filma bit će održana 26. siječnja u zagrebačkom kinu Europa.