NAJKRAĆI DAN U GODINI

Za što se to spremaju Nataša Janjić, Marko Cindrić i Robert Knjaz?

15.12.2014 u 15:00

Bionic
Reading

Glumci Nataša Janjić i Marko Cindrić te redatelj i televizijski voditelj Robert Knjaz već sada znaju gdje će biti ovaj vikend - na drugom Maratonu kratkometražnih filmova, koji se ove godine od 19. do 21. prosinca održava u 29 kina širom Hrvatske

Na Maratonu će biti prikazano ukupno 66 filmova, a među njima je veliki broj recentnih domaćih ostvarenja koja osvajaju nagrade na najznačajnijim domaćim i svjetskim festivalima, poput 'Kokoške' redateljice Une Gunjak koja je nedavno dobila europskog Oscara za najbolji europski kratkometražni film, višestruko nagrađivanog filma 'Autofocus' Borisa Poljaka, 'Poklon predsjednika Nixona' Igora Šeregija, 'Ljepotan' Saše Bana, 'Kutija' Nebojše Slijepčevića, 'Mali debeli rakun' Barbare Vekarić te animirani Koyaa 'Cvijet' Kolje Sakside i 'Bla' Martine Meštrović.

Ulaz je na sve projekcije i događanja besplatan, a detaljni raspored projekcija i događanja dostupan je na ovom linku

Zagrepčani će kratkiše moći gledati uz kuhano vino i božićni ugođaj na čak dvije lokacije u Zagrebu: na Adventu na Europskom trgu te na ArtOmatu u Domu likovnih umjetnika.

Svi oni koji vikend odluče provesti kod kuće,16 kratkometražnih filmova moći će odgledati na stranici Hrvatskog audiovizualnog centra i glasati za onaj koji smatraju najboljim!

Promotori su ove filmske akcije Nataša Janjić, Marko Cindrić i Robert Knjaz koji su snimili kratke videopozivnice.

Maraton kratkometražnih
Maraton kratkometražnih
Maraton kratkometražnih