FILMSKI FESTIVAL

Zagreb indie revija donosi svjetske hitove

20.10.2014 u 14:55

Bionic
Reading

'Zagreb indie revija filmova' revija je ponajboljih filmova sa svjetskih festivala koju organizira distributer Discovery u kinima CineStar u Zagrebu, Rijeci, Osijeku , Splitu i Mostaru. Revija će se održati od 30. listopada do 5. studenog, a brojat će 17 vrhunskih filmova

Najzvučniji su naslovi Zagreb indie revija filmova novi film ruskog filmaša Andreja Zvjaginceva'Levijatan / Leviafan' u kojem oštro kritizira putinovsku Rusiju.

Zatim, tu je svježi uradak kanadskog kontroverznog filmaša Davida Cronenberga'Karta do zvijezda / Maps to the stars', s izvrsnom Julianne Moore, nagrađenom u Cannesu za ulogu u filmu.

Novi film kanadskog vunderkinda, redatelja Xaviera Dolana je 'Mama / Mommy', osvajač Nagrade žirija u Cannesu 2014.

Film dvostrukih osvajača Zlatne palme, belgijske braće Dardenne, hvaljena je priča o naličju kapitalizma 'Dva dana, jedna noć' s maestralnom oskarovkom Marion Cotillard u glavnoj ulozi.

Publika će moći pogledati i novu vrhunsku ulogu zvijezde Jakea Gylennhaala u filmu 'Noćne kronike / Nightcrawler' o novinaru koji istražuje kriminalni milje.

Posljednja uloga pokojnog oskarovca Philippa Seymoura Hoffmana u filmu je čuvenog fotografa i redatelja Antona Corbijna 'Najtraženiji čovjek / The Most wanted man'.

To je tek djelić filmske ponude, a odrednica revije je uz vrhunsku kvalitetu ta da su to filmovi nezavisne produkcije. Organizator Zagreb Indie revije filmova najdugovječniji je hrvatski distributer isključivo nezavisnog filma te organizator filmskog festivala u Vukovaru, a pozicioniranjem takvog filma unutar najopremljenijih CineStarovih dvorana želimo tu vrstu filma približiti šarolikijoj filmskoj publici.

Dio filmova s revije nastavit će igrati unutar CineStarovih multipleksa diljem Hrvatske.