URANJENO SLAVLJE

Tradicionalni hrvatski Božić za Parižane

10.12.2012 u 13:00

Bionic
Reading

Collège des Bernardins 11. prosinca slavi pretpremijeru tradicionalnog hrvatskog Božića. Uz milozvučje ansambla Antiphonus, gosti će moći uživati u tipičnim hrvatskim specijalitetima u tri slijeda koje je pripremio hrvatski chef Zlatko Marinović, naravno uz hrvatska vina

Zlatko Marinović, vlasnik restorana Noštromo u Splitu, iskusan je i međunarodno poznat hrvatski chef. Sudjelovao je zapaženo na međunarodnim kongresima udruženja chefova kao natjecatelj i član žirija te je nositelj titule zlatni kuhar 2007. godine i brončane medalje sa Svjetskog kupa u Luksemburgu 2010. godine.

Uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju u srpnju 2013. godine, festival Croatie, la voici predstavlja i hrvatsku gastronomiju bogatu multikulturalnim utjecajima – zahvaljujući činjenici da Hrvatska podjednako pripada kako mediteranskoj, tako i srednjoeuropskoj kontinentalnoj tradiciji, koja ipak zadržava vlastiti identitet negdje između neba i zemlje.

Tijekom vikenda od 14. do 16. prosinca u Grandes Tables u centru 104 održat će se i gastronomski susreti na kojima će se pariška publika moći gostiti jelima mladih chefova Marine Gaši i Davora Bursića.