Croatie, la voici

(RAŠ)ČARANI SNOVI O HRVATSKOJ

Horvat, Štiks i Sajko u Centru Pompidou

U Centru Pompidou 22. listopada u okviru festivala 'Croatie, la voici' pod naslovom (Raš)čarani snovi o Hrvatskoj održat će okrugli stol na kojemu će sudjelovati Srećko Horvat, Jacques Rupnik i Igor Štiks, a nakon toga Ivana Sajko izvest će glazbeni i književni performans

Hrvatska je u Francuskoj ostala relativno slabo poznata što zbog toga što međusobno ne graniče, što zbog minulih političkih saveza. U Hrvatskoj danas pronalazimo umjetnike i intelektualce koji ne oklijevaju u provociranju etabliranog diskursa, koji iznova osmišljavaju svoje načine proizvodnje i pronalaze izvan svog matičnog prostora mjesta na kojima ih se može bolje čuti.

Ne radi se o 'perifernoj' kulturi, već o kulturi koja je iznimno bliska francuskom i europskom krugu, njegovim (r)evolucijama i (raš)čaravanjima.

Od 19 do 21 sati u Centru Pompidou održat će se okrugli stol pod nazivom 'Croatie, scène d’Europe' s direktorom Subversive Foruma Srećkom Horvatom, direktorom i CERI-Sciences-Po Jacquesom Rupnikom i autorom Igorom Štiksom čiji će roman 'Zmija sudbine' Gallimard prevesti i objaviti na francuskom jeziku 2013. godine. Okrugli stol će moderirati Anne Madelein.

Nakon toga će dramaturginja Ivana Sajko izvesti glazbeni i književni performans 'Rose is a rose is a rose is a rose'.