CROATIE, LA VOICI

Stilinovićeva izložba otvara gostovanje u Francuskoj

07.09.2012 u 15:22

Bionic
Reading

Na jednom od najuglednijih festivala u Francuskoj, Festival d'automne, u sklopu festivala Croatie, la voici bit će predstavljen opus Mladena Stilinovića

U galeriji GB Agency održat će se od 13. rujna do 20. listopada 2012. samostalna izložba hrvatskog konceptualnog umjetnika Mladena Stilinovića koji se smatra jednom od najznačajnijih figura naše umjetničke scene.

Njegova se djela nalaze u najprestižnijim svjetskim kolekcijama moderne umjetnosti, između ostalih u MoMA-i (New York), MNAM/CCI (Pariz) i Muzeju Ludwig (Köln), a izlagao je na Documenti i Venecijanskom bijenalu. Stilinović (rođen 1947.) se istaknuo radom u Grupi šestorici autora koja je djelovala u Zagrebu između 1975. i 1976. te je vodio Galeriju Proširenih medija od 1981. do 1991. godine. Njegov rad obuhvaća kolaže, instalacije, fotografije, knjige, performanse, akcije u javnom prostoru i rad u kolektivima. Od 1980-ih razvijao je ciklus pod nazivom 'Eksploatacija mrtvih' koji istražuje znakove ispražnjene od svakog značenja što proizlaze kako iz simbola koje je proizveo komunizam, tako i iz formi modernističke umjetnosti.