3. i 4. studenog

ZKM i tportal vas nagrađuju ulaznicama za predstavu 'Dobro je dok umiremo po redu' i z/k/m/ torbom

03.11.2023 u 13:03

Bionic
Reading

Dobro je dok umiremo po redu po tekstu Ivora Martinića i u režiji Aleksandra Švabića jedna je od najdugovječnijih, najgledanijih i najnagrađivanijih predstava na repertoaru ZKM-a

Djela Ivora Martinića uspijevaju varirati poznate motive u neočekivanim smjerovima, sa suhim humorom i za preživljavanje nužnom (auto)ironijom. Na taj se način i predstava Dobro je dok umiremo po redu fokusira na mladića koji funkcionira kao milenijska varijacija Godota, kojega obitelj iščekuje uoči njegova odlaska u Ameriku. Martinić je razvio prepoznatljivu poetiku, čija je dubina usko vezana za jednostavnost izraza i situacija. U tom ključu i ova predstava ulazi u iskrenu detekciju odnosa, prije svega obiteljskih i intimnih. I mada u predstavi nema sretnih ljudi, redatelj nas vodi prema zaključku da u dobroj drami oni i nemaju što tražiti. Istovremeno i tišina onih koji stoje pred ponorom, ili su već propali u njega, ne samo da gromko odjekuje, već može iznjedriti situacije koje nas tjeraju na plač i smijeh – jer u kazalištu gledajući one druge zapravo uvijek plačemo ili se smijemo sebi samima.

Nagrade:

  • Nagrada hrvatskog glumišta 2020. – Pjer Meničanin za glavnu mušku ulogu (drama)
  • Nagrada hrvatskog glumišta 2020. – Nataša Dangubić za sporednu žensku ulogu (drama)
  • Nagrada Vladimir Nazor za 2020. (Kazališna umjetnost) za ulogu Elze – Doris Šarić Kukuljica
  • Marul za najbolji suvremeni dramski tekst festivalske predstave za 2021. na 30. Marulovim danima – Ivor Martinić
  • Nagrada za najbolju žensku ulogu na 45. danima satire Fadila Hadžića – Doris Šarić Kukuljica
  • Nagrada za najbolju tekst na 45. danima satire Fadila Hadžića – Ivor Martinić
Ivor Martinić: DOBRO JE DOK UMIREMO PO REDU u režiji Aleksandra Švabića [TRAILER] Izvor: Društvene mreže

U suradnji s Udrugom Kamensko, ZKM je dizajnirao originalnu torbu u koju će stati sve vaše ulaznice za predstave, knjige i ostale stvari bez kojih ne izlazite iz kuće. U Zagrebačkom kazalištu mladih ponosni smo na suradnju s radnicama Kamenskog, započetu još 2017. godine na predstavi Radnice u gladovanju, a koja je dio društveno odgovornog poslovanja ZKM-a.

Čitateljima tportala darujemo po dvije ulaznice za predstavu 'Dobro je dok umiremo po redu' (ZKM) za izvedbe 3. i 4. studenog, a uz ulaznice dobitnik dobije i z/k/m/ torbu. Dobitnici su Biserka Bilić i Marijana Sladić.

Prilikom prijave na nagradnjaču pristajete na to da ZKM može koristiti vaše podatke u marketinške svrhe.