CAMPUS ILUSTRACIJE

Vrhunski dječji ilustratori poučavaju mlade

28.04.2014 u 11:17

  • +5

Pula Illustrator Campus

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Na Pula Illustrator Campusu, hrvatski i inozemni autori Zdenko Bašić, Aljoscha Blau, Kestutis Kasparavičius, Alenka Sottler i Manuel Šumberac približavaju polaznicima tradicionalne i suvremene metode i tehnike te pružaju uvid u položaj i značaj ilustracije u dječjoj literaturi danas u Hrvatskoj i svijetu

Velika novost ovogodišnjeg 7. Monte Librića, festivala dječje knjige održava se paralelno s Festivalom u Puli.

Pula Illustrator Campus zamišljen je kao svojevrsna platforma za razmjenu iskustva i znanja između profesionalnih, afirmiranih ilustratora predavača iz Hrvatske i svijeta koji prate dječju književnu produkciju i mladih talentiranih studenata likovnih akademija s posebnim afinitetom prema ilustraciji.

Predavači na Pula Illustrator Campusu hrvatski su i inozemni ilustratori: Zdenko Bašić (Hrvatska), Aljoscha Blau (Rusija, Njemačka), Kestutis Kasparavičius (Litva), Alenka Sottler (Slovenija) i Manuel Šumberac (Hrvatska).

Zadnjeg dana Festivala za javnost će se održati program Peta dimenzija - kreativnost na kojem će se raspravljati o radu Campusa.

Campus se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. U majstorskim radionicama ilustratori predavači s polaznicima razrađuju određenu tehniku kako bi na najbolji mogući način pokazali postupak izrade i načine likovnog izričaja u formi ilustracije.

Namjera je organizatora ta da se Campus kao dio Festivala dječje knjige Monte Librić održava svake godine i da prati tematsku odrednicu Festivala.