'HEREDITARY'

Usudite li se pogledati foršpan zbog kojeg su ljudi masovno bježali iz kina?

30.04.2018 u 16:14

Bionic
Reading

Prije prikazivanja animiranog dječjeg filma 'Petar Zecimir', australijsko je kino prije nekoliko dana među foršpanima pustilo i onaj od 'Hereditary', kojeg nazivaju najžešćim hororom današnjice. Potez je izazvao sveopću paniku među roditeljima i djecom koji su bježali iz dvorane

Foršpan za horor 'Hereditary' ('Nasljedno') pušten je, navodno, slučajno u kinu Event Cinemas u Innaloou, mjestu u predgrađu australijskog Pertha. Na programu 25. travnja bio je animirano-igrani film 'Petar Zecimir' koji se prikazuje i u nas, a koji se temelji na istoimenoj kultnoj knjizi engleske spisateljice Beatrix Potter. U publici je bilo mnogo djece i roditelja koji su se uspaničili kad se među najave novih filmova ugurao i onaj za horor koji su prozvali 'Egzorcistom' našeg vremena i 'čistim emocionalnim terorizmom'.

Ne čudi što su roditelji, čim su vidjeli prvih nekoliko sekundi dvominutnog trailera, počeli vikati da se ekran ugasi te pokrivati oči i uši djeci. Neki su i pobjegli.

Hereditary Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Bilo je grozno. Odmah se vidjelo da to nije film za djecu', komentirala je jedna od gledateljica. U kinu su nakon incidenta u znak isprike svima iz publike ponudili besplatne ulaznice, a glasnogovornik je rekao kako će se pitanje 'interno istražiti da bi se osiguralo da se takvo nešto nikad ne ponovi'.

'Hereditary' je režirao Ari Aster i to mu je prvi film, a premijeru je imao u siječnju na Sundanceu gdje je posve istraumatizirao gledatelje. Glavnu ulogu tumači Toni Collete koja se bori s demonima svoje mlade obitelji - kako doslovnim, tako i prenesenim.