U KINIMA OD ČETVRTKA

Upoznajte Munea, čuvara Mjeseca

21.08.2015 u 10:10

  • +17

Mune

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Animirani film 'Mune: čuvar Mjeseca', maštovita bajka o svijetu u kojem Sunce i Mjesec imaju svoje čuvare, upoznaje nas sa sasvim drugačijim junakom po imenu Mune koji se sprema preuzeti ovu važnu ulogu

Kada faun imenom Mune postane čuvar Mjeseca, nespretnom nezgodom u opasnost dovede Mjesec i Sunce. To iskoristi zli i korumpirani titan Necrossa koji Sunce želi samo za sebe, čime će poremetiti ravnotežu dana i noći. Stoga Mune, uz pomoć prijatelja Glima i ratnika Sohonea, koji je ujedno čuvar Sunca, odlazi na uzbudljivu pustolovinu kako bi Sunce i Mjesec vratio na njihovo mjesto na nebu.

Isprva je 'Mune: čuvar Mjeseca' trebao biti kratkometražni igrani akcijski film u stilu Terryja Gilliama. No kada se scenarist i redatelj Benoît Philippon počeo baviti pisanjem scenarija, osmislio je lik koji je skinuo Mjesec s neba harpunom i konopom. Ta je animacija otvorila vrata novog carstva mogućnosti i potakla njegovu maštu. Na kraju je usnuo organski svijet oko Mjeseca i Sunca i svi su se likovi uklopili.

Mune: čuvar mjeseca