PLES U VARAŽDINU

Unatoč krizi, bez odgode Sjajnog bala

26.01.2010 u 10:14

Bionic
Reading

Unatoč financijskim problemima, glazbeno-plesna manifestacija Sjajni bal održat će se 5. veljače u varaždinskom HNK-u

Nakon niza godina Hypo Alpe Adria Bank (HAAB) odustala je od generalnog sponzorstva priredbe varaždinske Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice koja je u 17 godina postojanja postala jedno od obilježja grada Varaždina, dobro poznato i izvan granica Hrvatske

'U ovom kriznom razdoblju donekle smo modificirali ciljeve te se više orijentirali na manje, društveno korisne projekte, namijenjene lokalnim zajednicama, kao što su obnove vrtića, škola i igrališta, uz naglasak na djeci', kazala je Vlatka Pacelt iz HAAB-a koja prati Bal od 2002. godine.

Pripajanjem Slavonske banke, kako dodaje, HAAB djeluje na području čitave Republike Hrvatske te stoga želi pružiti ravnomjernu potporu svim regijama u kojima djeluje. Potpora novim projektima uzrokovala je odustajanje od starih, među kojima je nažalost i Sjajni bal u Varaždinu.

Budući da je HAAB odustao od podupiranja Sjajnog bala tek ovih dana, ulažu se veliki napori kako bi se u zadnji trenutak osigurala potrebna sredstva za već predstavljen balski program čiji su voditelji ove godine Dražen Siriščević i Silvija Buzolich iz Gradišća.

Tako bi balsku publiku iz zemlje i inozemstva u varaždinskom HNK-u već 15. godinu za redom trebao zabavljati Big band iz Bad Gleichenberga sa solisticom Ulrike Tropper te Varaždinski komorni orkestar sa sopranisticom Kristinom Anđelom Đopar. Uz njih, najavljena je i modna revija Ane Kraš, kao i nastup solista baleta iz Budimpešte, balerina čakovečke škole baleta, DND-a te članova Sportskog plesnog kluba Harmony. Za birani balski meni zaduženi su restorani Dražena Jambriška, koji će predstaviti jela kuhinje hotela Sacher iz Beča, ali i omiljena jela Elvisa Presleyja.

Iako je cijena ulaznica 250 odnosno 400 kuna za mjesto za stolom, zanimanje za Sjajni bal je veliko, ne samo u zemlji nego i u inozemstvu, osobito u Austriji. Doznajemo to od Ingeborg Jurić i Mirjane Dučakijević, predsjednice i dopredsjednice varaždinske Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice, kojima upravo interes posjetitelja daje nadu da će uspjeti nadomjestiti iznenadni gubitak dugogodišnjeg podupiratelja.