SEZONA 2021./22

U Zagrebačkom kazalištu mladih uskoro premijera predstave redateljice Saše Broz

18.08.2021 u 16:26

Bionic
Reading

Već se neko vrijeme piše i govori o premijeri predstave 'Čarobnjak iz Oz-a' koja će premijeru doživjeti 18. rujna. Kako se ističe u najavi, predstava je na tragu najboljih dječjih predstava toga kazališta koje pamte generacije starijih gledatelja. Redateljica Saša Broz nam je otkrila neke detalje

'Mjesec dana dijeli nas od premijere. Predstavu smo završili i početkom srpnja imali pokaznu izvedbu koju je publika ispratila sa ovacijama. Sredinom rujna a prije službene premijere slijedi još tjedan dana završnog 'poliranja'. Rad sa glumcima ZEKAEM-a bilo predivno i nadahnjujuće iskustvo. Bilo mi je važno da se odmaknemo i od romana i filma i da ova, naša verzija bude potpuno autentičan proizvod. Znam da smo u tome uspjeli', govori nam Saša Broz.

'Naš 'Čarobnjak iz Oz-a' otvara potpuno nov imaginaran prostor kazališne igre ali i propitkuje neke aktualne teme i motive. U isto vrijeme Nikolina Bogdanović koja potpisuje adaptaciju romana i ja, pazile smo da ostanemo vjerni L.F. Baumu i razigranoj i strastvenoj potrazi Dorothy i njezinih neobičnih prijatelja za onim stvarima čiji nedostatak ponekad svi osjećamo', pojašnjava redateljica i dodajte:

'Potraga Strašila, Limenka i Lava za mozgom, srcem i hrabrosti kao i Dorothyna čežnja za domom, nadilaze sam osjećaj nedostatka jer uz prijatelje putovanje kroz čudesnu zemlju Oz-a postaje ljekovito. Njihov put postaje igra koja osvješćuje važnost prijateljstva i zajedništva. Za impresivni vizualni okvir predstave zaslužni su scenograf Stefano Katunar, kostimografkinja Marita Ćopo i dizajner svjetla Aleksandar Čavlek. Fantastičnu glazbu i hit songove potpisuju Toni Starešinić i Željka Veverec a glumce je rasplesala koreografkinja Blaženka Kovač Carić. Odlične video materijale napravio je Lovro Mrdjen'.