'MALIŠAN' I 'GENERAL'

U programu Fil(m)harmonije dva velika klasika

03.11.2015 u 15:40

Bionic
Reading

I ove jeseni i zime u kinu Europa uživat ćemo u spektakularnim projekcijama najvećih filmskih ostvarenja iz nijeme ere u orkestralnoj pratnji Zagrebačke filharmonije

Na ukupno 14 izvedbi od početka studenog pa sve do kraja ožujka, uz uživo odsvirane taktove filmske glazbe, gledat ćemo nezaboravne scene iz kultnih ostvarenja Bustera Keatona i Charlieja Chaplina.

Zagreb Film Festival i Zagrebačka filharmonija već četvrtu sezonu zaredom pripremaju nezaboravno iskustvo za sve filmofile i ljubitelje klasične glazbe, ali i za sve druge željne audiovizualnih senzacija kakve neće često imati prilike doživjeti!

Jedni od najvećih kinematografskih klasika iz ere nijemog filma, 'Mališan' (The Kid) Charlieja Chaplina i 'General' (The General) Bustera Keatona, prikazat će se na ukupno 14 projekcija tijekom nadolazeće jeseni i zime, koje će glazbom skladanom upravo za ove filmove popratiti orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića.

Premijerne projekcije održat će se 5., 6. i 7. studenog, a reprizne izvedbe 22. prosinca, 26. siječnja, 24. veljače i 23. ožujka. Na svaki od navedenih datuma održat će se jedna projekcija 'Mališana' (s početkom u 18.30 sati) i jedna projekcija 'Generala' (u 20.30 sati).

Ne propustite ovu priliku i uz čarobni spoj vrhunske glazbe i filma otisnite se na vremensko putovanje u eru nijemoga filma!

Svoje ulaznice po cijeni od 60 kuna za pojedinu projekciju možete nabaviti na blagajni kina Europa, a sve dodatne informacije potražite na web-stranici kina Europa: www.kinoeuropa.hr.