originalni hrvatski koncept

U Las Vegasu otvoren najveći Muzej Iluzija dosad

05.09.2023 u 11:19

Bionic
Reading

Muzej iluzija, originalni hrvatski koncept koji spaja zabavu i edukaciju otvoren je i u Las Vegasu kao dosad najveći takav muzej na svijetu, čime se cijeli projekt približava cilju od 100 lokacija na kojima se planira otvoriti do kraja 2026. godine

Muzej, začet na ideji osnivača i vlasnika Muzeja Iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, od malog je projekta koji je vrlo brzo stekao popularnost, postao najveći je lanac privatnih muzeja na svijetu, s više od 40 lokacija u svijetu, u 25 država i oko 10 milijuna posjetitelja.

U Las Vegasu otvoren je krajem kolovoza na najpoznatijoj turističkoj lokaciji Strip, a prostire se na više od 1400 četvornih metara. Nudi više od 80 iluzija i eksponata, tradicionalno nastalih u Hrvatskoj, među kojima su i prvi put predstavljene Infinity Slot mašine, Cilindar koji se poigrava s refleksijama i Wonder koji naglasak stavlja na pokret.

Kako je priopćeno, posjetitelji tog muzeja će moći doživjeti unikatno iskustvo s prepoznatljivim motivima Las Vegasa, među kojima je i atraktivni levitirajući automobil Cadillac, a samo otvorenje bilo je obilježeno i spektaklom u sklopu kojeg se Muzej Iluzija udružio s poznatim svjetskim mađioničarem Michaelom Carbonarom.

Teo Širola, direktor Metamorfoze, hrvatske tvrtke koja je vlasnik franšize, upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija i stoji iza brenda diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike, rekao je kako je učenje kroz zabavu njihova premisa, a još jednim otvorenjem potvrdili su da je projekt odlično prihvaćen na globalnoj razini.

"Dugo smo radili na ovom prilično zahtjevnom projektu, no otvorenje u Las Vegasu omogućuje posjetiteljima još jedne metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept kroz svijet iluzija i dožive na drugom kraju svijeta nezaboravno iskustvo", izjavio je.

Prije Las Vegasa, Muzeji iluzije u SAD-u otvoreni su u Charlotteu, Atlanti, Minneapolisu, a slijede franšize u Denveru i San Diegu.