Prilika za filmoljupce

U Karlovcu počinje tromjesečni tečaj filmske umjetnosti

12.10.2021 u 10:34

Bionic
Reading

Besplatni tečaj o snimanju i montaži filma započinje u subotu 16. listopada

Kinoklub Karlovac organizira tromjesečni besplatni tečaj filmske umjetnosti za početnike željne filmskog znanja i praktičnog rada na filmu. Tečaj obuhvaća i edukaciju o postprodukciji, a počinje u subotu, 16. listopada.

Nakon učenja o osnovama filmskog jezika, razrade ideja te pisanja sinopsisa, scenarija i knjige snimanja uslijedit će i praktični rad s kamerom, tijekom kojega će se učiti i o snimanju zvuka i postavljanju rasvjete. Radit će se i na montaži snimljenog materijala.

Organizatori naglašavaju da će film nastao u sklopu tečaja biti prikazan na Premijeri godišnjeg filmskog stvaralaštva u organizaciji Kinokluba. Kroz filmske gledaonice nastali filmovi će se analizirati radi stjecanja dodatnog znanja, a polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na obuci, dok će se njihov rad distribuirati na filmske festivale.

Kinoklub Karlovac udruga je mladih koji se bave audiovizualnom umjetnošću s ciljem promicanja filmske i video kulture i srodnih umjetnosti.

Ta je udruga i organizator ovog edukativnog programa uz potporu Zajednice tehničke kulture Karlovac i Zaklade 'Kultura nova'.