SLAVU STEKAO U 'BOLJEM ŽIVOTU'

U 73. godini života preminuo srpski glumac Marko Nikolić

02.01.2019 u 23:26

Bionic
Reading

Netom nakon što se Hrvatskom proširila vijest o iznenadnoj smrti Ive Gregurevića, doznalo se da je glumački svijet napustio još jedan velikan. U 73. godini života preminuo je i legendarni Marko Nikolić, kojeg mnogi pamte po ulozi Gige Popadića u televizijskoj seriji 'Bolji život', koja je od 1987. do 1991. rušila rekorde gledanosti u bivšoj državi

U jednom danu svijet glume ostao je siromašniji za dvojicu legendarnih glumaca - Ivu Gregurevića, ali i Marka Nikolića. Vijest da je u 73. godini života preminuo srpski glumac na svom je Facebook profilu objavila njegova kći Mina. Pored zajedničke fotografije s ocem, Mina je samo napisala godinu rođenja i godinu smrti.

Marko Nikolić rođen je u Kraljevu 20. listopada 1946. godine, a glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član Narodnog pozorišta od 1970. godine, koji je televizijsku slavu stekao glavnom ulogom u TV seriji 'Bolji život'.

Rijetki su oni koji su odrastali 80-ih godina prošlog stoljeća, a da se ne sjećaju serije koja je rušila sve rekorde gledanosti. Serije koja je pričala priču o obitelji Popadić, a u kojoj je glavnu ulogu, onu oca i hranitelja obitelji, Gige Popadića, imao upravo Marko Nikolić.

Marko Nikolić u 'Boljem životu' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Početkom 2018. godine priznao je da je prolazio kroz težak period te da se borio s teškom bolešću, a od straha od smrti je tada prestao piti i pušiti.

'Kada sam prije tri godine saznao da sam teško bolestan, odmah sam ostavio cigarete i alkohol. To je trenutak kada je čovjek spreman učiniti sve samo da ostane živ. Pušio sam od trinaeste, a pio od sedamnaeste. Počeo sam u gimnaziji s vinjakom, kao student prešao na rakiju, a poslije na votku, pa opet na vinjak. Ništa od toga mi sada ne nedostaje', izjavio je Marko Nikolić za Espreso.rs.

Marko Nikolić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Ipak, bolest ga nije spriječila da glumi skoro do samog kraja, pa ga je tako i hrvatska publika donedavno gledala u seriji 'Pogrešan čovjek', u kojoj je glumio teško bolesnog Lazara Crnkovića.