karlovac

Svečano otvorena 49. Zimska likovna kolonija

24.01.2023 u 10:03

Bionic
Reading

U Gradskom kazalištu 'Zorin dom' u Karlovcu u ponedjeljak je prigodnim programom svečano otvoreno 49. izdanje Zimske likovne kolonije (ZILIK), koja je posebna jer ne predstavlja samo druženje umjetnika i stvaranje, nego i rad s djecom

Ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici "Vladimir Nazor", ustanove organizatora, Nataša Horvat rekla je da je ZILIK postao brend poznat u Hrvatskoj, o čemu svjedoče djeca i umjetnici koji se često raspituju kad će početi.

Čestitke je uputio i karlovački gradonačelnik Damir Mandić poručivši: "ZILIK je veći od Karlovca. ZILIK je otvoren!".

Održan je kraći dječji glazbeni i dramski program, a otvorena je i izložba Edit Glavurtić "Skice iz Edena".

Izbornica Sonja Švec Španjol je objasnila da su to studije irisa i božura. "Edit pokušava uhvatiti metafizičku ljepotu i unutrašnju svjetlost cvijeća, što je u skladu s temom ovog ZILIK-a 'Snovi su mogući'", rekla je izbornica ispričavši autoricu koja zbog zdravstvenih razloga nije mogla doći.

Ovo je prva Zimska likovna kolonija nakon izbijanja pandemije koronavirusa. Predviđa tematske radionice s djecom, a umjetnici će stvarati u neformalnom druženju sa štićenicima.

Na ZILIK-u, koji traje do petka i završne izložbe sudjelovat će Zoran Durbić, Nedeljko Tintor, Milivoj Svoboda, Biserka Lovnički, Ljubica Leš, Miroslav Krnić, Nataša Ač, Ana Bušalić, Branka Dubovac, Dalibor Juras, Maja Perak, Margareta Peršić, Branka Riđički, Jelena Sokić, Iva Starac, Tatjana Trajković, Tamara Zečević, Nevena Živić.