RAT NA ULICI

Sukob Banksyjevih fanova i vandala

18.10.2013 u 14:24

  • +7

Prešaran Banksyjev gradit u NY

Izvor: Pixsell / Autor: Dennis Van Tine/Press Association

Bionic
Reading

Banksyjev boravak u New Yorku unosi nemir na ulice toga grada. Dok brojni fanovi vjerno prate sve njegove radove, poznati svjetski ulični umjetnik našao se na meti svojih rivala

Britanski ulični umjetnik Banksy listopad provodi u New Yorku gdje svakodnevno oslikava ulice i provodi razne akcije u sklopu projekta 'Better Out Than In'.
Jedan od njegovih posljednjih radova izazvao je pravu bitku između njegovih fanova i rivala.

Nakon što se pojavio crtež u jednoj ulici u Brooklynu, a Banksy je o tome izvijestio na svome Instagram profilu i internetskoj stranici, na to su mjesto pohrlili fanovi kao što to biva tijekom cijelog mjeseca.

O crtežu je obaviješten i vlasnik zgrade na kojoj se grafit pojavio te je, unatoč neupućenosti, upravo dogovarao uklanjanje i spremanje dijela fasada kako bi sačuvao djelo Banksyja te ga pripremio za aukciju, piše Gothamist.com.

Baš u vrijeme kad su se Banksyjevi obožavatelji fotografirali uz novi njegov rad, na mjesto je došao vandal i sprejem poprskao crtež.
Iako su ga oborili i zvali policiju, uspio je pobjeći.

Nakon toga, kako su imali fotografiju crteža, fanovi su prionuli na posao i alkoholom i rupčićima pokušali spasiti originalnog Banksyja.