NINA OBULJEN KORŽINEK

Sućut ministrice kulture u povodu smrti glumca Božidara Alića

03.03.2020 u 17:48

Bionic
Reading

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek istaknula je u utorak u riječima sućuti povodom smrti glumca Božidara Alića da je njegovim odlaskom Hrvatska izgubila vrsnoga glumca i predanoga kulturnoga djelatnika

'Božidara Alića javnost će pamtiti po brojnim, nezaboravnim ulogama u kazališnim predstavama, filmovima i televizijskim serijama, a njegovo umjetničko djelovanje obilježeno je osebujnim izrazom, velikim talentom i jedinstvenim interpretacijama dramskih likova čime je dao važan doprinos i obogatio hrvatsko glumište', istaknula je Obuljen Koržinek.

'U ovom teškom trenutku upućujem vam izraze najdublje sućuti u ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime', stoji u sućuti ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Božidar Alić, preminuo je noćas u Zagrebu u 66. godini. Tijekom karijere ostvario je niz uloga, od onih u kazališnim predstavama 'Kralj Gordogan' i 'Gospoda Glembayevi', filmovima 'Akcija stadion' i 'U logoru', sve do televizijske serije 'Ponos Ratkajevih'.