veliki uspjeh

Studentski film Nikice Zdunić na prestižnom San Sebastianu

25.08.2017 u 20:32

Bionic
Reading

Kratkometražni igrani film Nikice Zdunić '13+' jedan je od ukupno 14 filmova koji će se prikazati u programu 16. Međunarodnog susreta studenata filma, koji se od 25. do 29. rujna održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala San Sebastian, priopćio je HAVC

Susret organiziraju Međunarodni filmski festival San Sebastian i Međunarodni centar za suvremenu kulturu Tabakalera sa ciljem predstavljanja studentskih radova iz filmskih škola diljem svijeta.

Za program je prijavljeno ukupno 209 radova iz 110 filmskih škola iz 45 zemalja, a izabrano je 14 kratkometražnih filmova iz Argentine, Belgije, Češke, Francuske, Njemačke, Izraela, Meksika, Portugala, Rusije, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

'13+' je priča o djevojčicama Janki i Zorani koje polako ulaze u tinejdžerski svijet. Na Zagreb film festivalu 2016. godine film je u programu 'Kockice' dobio posebno priznanje. Na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma Nikica Zdunić dobila je nagradu za najbolji scenarij, a Denis Golenja nagrađen je za najbolju montažu.

Film je također prikazan na Pulskom filmskom festivalu i Sarajevo film festivalu.

16. Međunarodni susret studenata filma također uključuje predavanja, posebne projekcije i diskusije s poznatim filmašima i njihovim ekipama. Studenti će imati priliku upoznati redatelja Todda Haynesa i njegovu producenticu Christine Vachon, redatelja Raymonda Depardona i njegovu producenticu Claudine Nougaret, te redatelje Josea Luisa Torresa Leivu, Marine Francen i Nobuhira Suwu.

Pet tisuća eura vrijednu nagradu Orona dodijelit će studentski žiri kojim će predsjedati profesor po izboru zaklade Orona. Drugi studentski žiri, koji će činiti studenti filmskih škola koje sudjeluju na susretima i kojim će predsjedati redatelj Jose Luis Torres Leiva, dodijelit će Nagradu Panavision, koja uključuje četiri tjedna snimanja RED Epic kamerom i Primo objektivima, ili vaučer od 10 tisuća eura za najam bilo koje Panavision opreme.