PISCI ONLINE

Stipanić i O'Grady lansirali službene stranice

28.01.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Dvojica Algoritmovih autora, hrvatski pisac Nenad Stipanić i bloger irskog porijekla Paul M. O'Grady, svojim su osobnim internetskim stranicama povećali prisutnost suvremenih domaćih autora na internetu

Suvremeni hrvatski književni autori tek su polovično otkrili internet, što se najbolje vidi po tome koliko njih ima svoje službene stranica na međumrežju. Izuzetaka, naravno, ima, ali ipak potvrđuju pravilo da domaće pisce online prezentacija baš i ne zanima, no sada su se, primjerice, Vedrani Rudan i Miljenku Jergoviću svojim stranicama pridružili pisac Nenad Stipanić te Irac Paul M. O'Grady.

Potonji svoju stranicu koristi kako bi reklamirao svoju knjigu 'Ja, tata iz Irske', koja je izašla krajem 2012., ali i da ponudi savjete iz kreativnog pisanja. O'Grady živi na relaciji Irska - Istra te je u međuvremenu odličan poznavatelj hrvatskih prilika, koji je knjigom 'Ja, tata iz Irske' pokazao i da ima itekako smisla za humor.

Toga ne manjka ni u djelima Nenada Stipanića, koje su smještena u kriminalni i cajkaški milje, no njegova je službena stranica prilično konzervativno dizajnirana. Stipanić literarno usmjerenim surferima nudi linkove na relevantne tekstove o njegovim knjigama, osnovne biografske podatke, ali i blog čiji prvi post zvuči obećavajuće. Vidjet ćemo hoće li ga redovito nastaviti pisati, jer se od Stipanića može očekivati zanimljivo štivo i društveni komentar iz originalne perspektive.