'IZAZOVI ŽIVOTA'

Stefan Milenkovich na hrvatskoj mini-turneji sa Zagrebačkim solistima

17.10.2017 u 19:57

Bionic
Reading

Glazbeni virtuozi Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti od 25. do 28. listopada će na miniturneji 'Izazov života' izvesti tri koncerta u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji, kojim će, među ostalim, podržati i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Na koncertima će Stefan Milenkovich, čuveni solist, recitalist i komorni glazbenik, sa Zagrebačkim solistima svirati djela Mendelssohna, De Sarasatea i Paganinija i to na violini iz 1783.

Prvi koncert u sklopu glazbenog projekta 'Izazovi života' održat će se u Zagrebu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 25. listopada. Nastup u Varaždinu je 27. listopada, u Hrvatskom narodnom kazalištu, a u Opatiji 28. listopada u Kulturnom centru Gervais. Svi koncerti počinju u 20 sati.

Cilj je projekta podržati osnaživanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz program Outward Bound, koji im omogućuje da boravkom u prirodi steknu vještine i vrijednosti korisne u svakodnevnom životu, poput odgovornosti, samopoštovanja, samostalnosti, ustrajnosti, zajedništva i povjerenja.

Uz pomoć glazbenika, Hrvatskog-američkog društva, koji ovim projektom obilježava i 25 godina djelovanja, zatim Hrvatske glazbene mladeži, Art Hilla i Meritum komunikacija, edukacijski program u prirodi će se provesti u Lici i na Velebitu u Outward Bound centru Veliki Žitnik pokraj Gospića.