srećko šestan

Kazališno vijeće splitskog HNK odabralo svog kandidata za intendanta

04.12.2018 u 09:19

Bionic
Reading

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split 3. prosinca, na svojoj 15. sjednici, za intendanta predložilo je Srećka Šestana. Odluka je donesena jednoglasno nakon razgovora s kandidatima, javljaju iz splitskog HNK

Šestan ima impresivnu upravljačku karijeru, navelo je Kazališno vijeće splitskog HNK u svome obrazloženju.

'U njegovom dugogodišnjem umjetničko-upravljačkom djelovanju spajaju se poznavanje kazališta iznutra i snalaženje unutar nacionalnih kulturnih politika u čijim kreiranjima je dugo vremena i sam sudjelovao, a aktivno sudjeluje i danas. S tim kvalifikacijama poznavanja svih segmenata kazališnog života na lokalnoj i nacionalnoj razini, smatramo da u sinergiji sa svim dionicima, ne samo kazališnog već i općenito kulturnoga života grada Splita, a posebno s osnivačem splitskog HNK, Gradom Splitom, odnosno Gradskim vijećem i Upravom Grada Splita, može osigurati u budućnosti organizacijsku preobrazbu i umjetnički polet i razvoj HNK Split', navodi Kazališno vijeće dodajući kako je iznimno iskustvo Srećka Šestana jamstvo da će znati upravljati ljudskim resursima i unaprijediti kulturu marketinškog poslovanja uz zadržavanje u zadanim financijskim okvirima.

Od 2012. Srećko Šestan vodio je karlovačko kazalište Gradskog kazališta Zorin dom. Početkom 1990-ih radio je kao ravnatelj Gradskog kazališta lutaka u Rijeci, gdje je proveo sedam godina. Potom prelazi u riječki HNK Ivana pl. Zajca gdje je bio od 1999. do 2003.

Pomoćnikom ministra kulture postaje 2004., za vrijeme mandata Bože Biškupića, a 2008. ravnateljem Uprave za izvedbene umjetnosti i audiovizualnu djelatnost tog Ministarstva.

Radio je i kao predsjednik Vijeća Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta 'Marulićevi dani' te kao član Upravnog odbora Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Šestanovi protukandidati bili su glumac Vicko Bilandžić i ekonomist Filip Glavina.

Srećka Šestana još mora potvrditi Gradsko vijeće, vjerojatno već na idućoj sjednici, a potom i ministrica kulture.