KRAJ SUPERHEROJA

Škotski pisac će ubiti Batmana

26.11.2008 u 14:00

Bionic
Reading

Ono što nije pošlo od ruke mnogobrojnim Batmanovim neprijateljima, s uspjehom će učiniti škotski crtač stripova Grant Morrison, koji otkriva da bi ovih dana kultni superheroj mogao biti ubijen

Kultni superheroj iz svijeta stripa, filma i kompjutorskih igara, Batman, sudeći po izjavama pisca Granta Morrisona, definitivno završava svoju karijeru borca protiv zločina.

U stripu pod nazivom 'Batman RIP' (Batman, počivaj u miru) šišmišoliki junak će biti ubijen ili će, u najvedrijem slučaju, otići u mirovinu. 'Kraj Brucea Waynea kao Batmana je sudbina gora od smrti, nešto za što nitko ne očekuje da bi se uopće moglo dogoditi', najavio je Morrison.

Ljubitelji stripa već spekuliraju o načinima na koji će sa scene zauvijek nestati omiljeni junak. Neki smatraju da će pasti od ruke Robina koji prelazi na drugu stranu zakona, dok se drugi nadaju da su u pitanju tek Batmanove pozne godine i da se povlači u mirniji život, prenosi engleski Telegraph. Kakvu je sudbinu Morrison odredio superheroju i je li to, nakon 70 godina postojanja, zaista kraj čuvenog zaštitnika iz Gotham Cityja, uskoro ćemo saznati.