PREMIJERA 'GOLE U KAVEZU'

Sentimentalna ženska priča puna crnog humora

24.03.2009 u 12:32

Bionic
Reading

U produkciji kazališta Moruzgva u Vidri premijerno je izveden dramski prvijenac Olje Runjić 'Gola u kavezu'. Predstavu je režirao Ivan Leo Lemo, a glume Ana Begić, Ecija Ojdanić i Barbara Nola

Predstava 'Gola u kavezu' sentimentalna je ženska priča lišena teške dramatike i ispričana dinamično uz obilje crnog humora i samoironije likova. Da je odmak od stereotipa ženskih priča i bio ideja vodilja, naglašavale su i glavne junakinje često ističući: 'Mrzim scene u kojima žene uz alkohol pričaju o frajerima.'

Priča o životima triju najboljih prijateljica Une, Tanje i Nine smještena je u jednu večer ženskog druženja uz koju kapljicu više. Nakon što Ecija Ojdanić u ulozi Nine prijateljicama otkriva da je trudna te da je suprug vara već sedam godina, iako su braku tek šest, junakinje progovaraju o vlastitom viđenju majčinstva i ulozi žene u društvu uopće.

Barbara Nola u ulozi Une priznaje da je u vezi s oženjenim muškarcem, a Ana Begić u ulozi poslovnjakinje Tanje priznaje da ne može imati djecu što je razlog njezina propalog braka.

Njihova promišljanja o identitetu takozvanog 'nježnijeg spola' servirana su kroz teme poput dijeta, šopinga i susreta s bivšim. Sentimentalnost i težina djela presječeni su šaljivim glazbenim obradama svjetskih hitova i ponajviše sarkazmom rabijatne Tanje. Ana Begić, čiju su karijeru obilježile uloge sličnih junakinja britkog jezika i prgave naravi, i ovoga je puta nasmijavala rječnikom karakterističnim za tribine nogometnih stadiona i 'kužiš stari moj šprehom'.

Predstava 'Gola u kavezu' po riječima glumice Jelene Miholjević novi je 'izvozni domaći proizvod, te će sigurno pronaći svoju publiku'. Premijernoj izvedbi prisustvovale su glumica Ksenija Marinković, Nataša Dorčić, Vinko Brešan, Lucas Nola, Vili Matula te brojni drugi.

Isječke iz premijerne izvedbe te dojmove publike pogledajte u tportalovom videu.