večeras

Sara Renar stiže u Très Chic Cafè na megdan Svenu Popoviću

19.12.2023 u 09:53

Bionic
Reading

Razgovor će početi oko 20:30, a nakon njega slijedi kratka svirka

Gdje povlačimo crtu? Jesmo li bili bezobrazno mladi? Otkud pak Termopil i bitka kod istog? Kak je bilo u pritovoru sa sadašnjim zagrebačkim gradonačelnikom? To su neka od pitanja na koja će odgovoriti Sara Renar, jedna od prvoborkinja (više ne tako) mlade zagrebačke scene. S njom će razgovor voditi čovjek čija je mladost također u deficitu, pisac, glazbeni kritičar i iznad svega švindler i hohštapler, Sven Popović.

Sara Renar iza sebe ima pet diskografska izdanja u kojima potpisuje tekst i glazbu. Album 'Djeca' je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP 'Jesen' Renar nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji najbolje vokalne izvedbe. 'Tišina' iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a album je zaslužio nominaciju i IMPALA za europski album godine. Live album 'Gdje povlačiš crtu' odjeknuo je u svim medijima kao revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju. Njen posljednji studijski album 'Šuti i pjevaj' objavljen 2021. godine kritika je gotovo jednoglasno ocijenila kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri.

U posljednjih deset godina Sara Renar je zabilježila gotovo tisuću koncertnih nastupa diljem Europe i regije nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Osim vlastite autorske glazbe, sklada i izvodi glazbu za kazalište, česta je gošća književnih manifestacija, surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima (Insolate, Hibrid, Outcome), književnicima i pjesnicima te radi glazbu za multimedijske projekte. Dobitnica je raznih europskih priznanja i stipendija, uključujući projekt Europske Unije za potporu mladih glazbenika European Music Incubator, europsku potporu za mobilnost umjetnika i-Portunus, OneBeat Balkans umjetničku rezidenciju, međunarodnu umjetničku rezidenciju u Lavovu u Ukrajini (Magic Carpets Europe) i mnoge druge uzbudljive umjetničke projekte.