IZLOŽBA U UMJETNIČKOM

Rodin je još tri tjedna u Zagrebu, ne propustite izložbu

01.09.2015 u 14:00

Bionic
Reading

Do 20 rujna u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu traje još izložba velikog majstora Augustea Rodina, a iz Umjetničkog pozivaju da do petka, 4. rujna iskoristite priliku i izložbu pogledate uz besplatno umjetničko vodstvo. Vodstva se održavaju od utorka do petka u 12 i u 17 sati.

Do 20. rujna izložba se može razgledati svaki dan od utorka do nedjelje od 11 do 20 sati te svaki petak od 11 do 21 sat, a besplatna stručna vodstva bit će još samo tijekom ovog tjedna.

Podsjetimo, pod nazivom 'Rodin u Meštrovićevom Zagrebu' u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu od svibnja traje velika izložba francuskog kipara Augustea Rodina, sa sedamdesetak njegovih umjetničkih djela, među kojima su i proslavljena remek djela 'Mislilac', 'Poljubac', 'Vrata pakla', 'Brončano doba', 'Čovjek koji hoda'. Riječ je o 'uzvratnom posjetu' dogovorenom nakon Festivala hrvatske kulture u Francuskoj 'Croatie, la voici', tijekom kojega je prije tri godine u pariškom Muzeju Rodin bila postavljena izložba skulptura Ivana Meštrovića. Autori izložbenog projekta su Catherine Chevillot, ravnateljica Muzeja Rodin iz Pariza i Andro Krstulović Opara, bivši ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića, a danas zaposlen kao savjetnik hrvatske predsjednice za kulturu.