retrospektiva Kieślowskog i ostalo

Riječko Art-kino nakon božićne stanke ponovno kreće s programom

10.01.2022 u 16:03

Bionic
Reading

Prvi film koji će prikazati jest europska komedija godine 'Trijumf' Emmanuela Courcola, koja kreće od sutra, 11. siječnja

Riječko Art-kino nakon božićno-novogodišnje stanke ponovno kreće s filmskim programom, a prvi film je europska komedija godine 'Trijumf' Emmanuela Courcola, koja se kreće prikazivati od sutra, 11. siječnja.

Istog dana je na programu novi film Pedra Almodovara 'Paralelne majke', s Penelope Cruz u glavnoj ulozi.

Od 13. siječnja u Art-kino stiže i novi film čileanskog redatelja Pabla Larraína 'Spencer' i 'Licorice Pizza', deveti film Paula Thomasa Andersona, o odrastanju u dolini San Fernando sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Izvor: Društvene mreže

Najavljene su i 'Filmske mutacije' te retrospektiva Krzysztofa Kieślowskog

Manifestacija 'Filmske mutacije: Festival nevidljivog filma' održat će se od 21. do 23. siječnja. Kao komplementaran program ovogodišnjih Filmskih mutacija u kinu se održavaju još dva zaključna programa posvećena velikoj videoretrospektivi Sanje Iveković 'Make Up – Make Down'

U siječnju će Art-kino na programu imati i retrospektivu Krzysztofa Kieślowskog, s trilogijom o bojama 'Crveno', 'Bijelo' i 'Plavo', njegovom prvom inozemnom koprodukcijom 'Veronikin dvostruki život' te naslovima 'Kratki film o ubijanju' i 'Slučajnost'.

Među filmovima za djecu i cijelu obitelj u Dječjoj kući u siječnju su 'Pčelica Maja 3: Zlatno jaje' i francuski obiteljski igrani film o nevjerojatnom prijateljstvu mladunčeta vuka, lava i jedne posebne djevojke 'Vuk i lav'. (od 21. siječnja).