ODLUKA NA GRADU

Renatu Švoriniću smiješi se četvrti madat ravnatelja HNK Zadar

15.01.2015 u 13:56

Bionic
Reading

Kazališno vijeće HNK-a Zadar ustanovilo je da kandidatkinja za mjesto ravnatelja Maja Šimić ne ispunjava sve uvjete natječaja te će Gradskom vijeću grada Zadra predložiti da u svom četvrtom mandatu dužnost ravnatelja obnaša Renato Švorinić

Na sjednici održanoj 14. siječnja, Kazališno vijeće u sastavu prof. dr. sc. Živko Nižić, dr. sc. Zlatko Begonja, dr. med. Dražen Grgurović, Jasna Ančić, glumica i John Čolak, zaposlenik HNK-a, razmatralo je molbe prijavljenih kandidata za ravnatelja HNK-a Zadar.

Konstatirano je da su u zakonskom roku stigle dvije prijave, i to Renata Švorinića, dipl. oec. i Maje Šimić, prof.

Kandidati za natječaj morali su priložiti program rada za iduće četiri godine u skladu s programskim i financijskim okvirom koji je već prihvaćen kao prijedlog aktualnog ravnatelja (Renata Švorinića). Fakultetska diploma nije specijalizirana, ali je traženo pet godina radnog iskustva u društvenim djelatnostima.

Pregledom dokumentacije utvrđeno je da Maja Šimić, prof. ne ispunjava uvjet natječaja koji se odnosi na radno iskustvo.

Vijeće je konstatiralo da pristupnik Renato Švorinić garantira, u okviru predviđenih materijalnih okolnosti, da će kazališni život Zadra biti i dalje vrlo značajna sastavnica u kulturnoj ponudi grada Zadra. Zato je Vijeće jednoglasno donijelo odluku da gospodina Renata Švorinića predloži Gradskom vijeću grada Zadra za ravnatelja u novom četverogodišnjem mandatu.