u organizaciji ansambla Kerempuha

Prvi nogometni turnir zagrebačkih glumaca

19.10.2023 u 16:00

Bionic
Reading

U nedjelju, 22 listopada od 12 do 18 sati na srednjoškolskom igralištu Klaićeva održat će se malonogometni turnir glumaca, u organizaciji ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh, a prema zamisli glavnog inicijatora Filipa Detelića

'Ovo je prvi međukazališni nogometni turnir u Zagrebu u novije vrijeme. Tu je ideju nekad davno osmislio i pokrenuo naš dragi kolega Vedran Mlikota, a mi je sad ponovno pokušavamo oživjeti. Želja nam je da se turnir nastavi održavati svake iduće godine, i to u listopadu, nakon ljetne stanke, kada se svi kuturnjaci vrate s mora i kad su spremni za nogometne izazove. Ove godine sudjelovat će šest ekipa, ali nadamo se da će ih iz godine u godinu biti sve viš', kaže Detelić.

U nedjelju će tako snage odmjeriti ekipa Satiričkog kazališta Kerempuh, Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Akademije dramske umjetnosti, Zagrebačkog kazališta mladih, Verna i ekipa tkz.Vanjskih (mješovita ekipa glumaca). Sastav igrača u momčadi zasad je još tajna.

Na pitanje očekuje li da će iskusna nogometna Kerempuhova ekipa potući protivnička kazališta, Filip kroz smijeh diplomatski odgovara: 'Nemojmo nagliti. Nogomet je nepredvidljiv!'

Nakon dodjele pehara za prvo, drugo i treće mjesto, te za najboljeg igrača, strijelca i golmana, slijedi druženje u kafiću Gem Garden (ugao Klaićeve i Kačićeve).Ulaz je slobodan.