u izdanju egmonta

Promocija knjige o ADHD-u u Hoću knjigu Megastoreu

31.03.2022 u 14:41

Bionic
Reading

Nedavno je izdavačka kuća Egmont objavila knjigu 'ADHD: Od predrasuda do činjenica', autorica Vesne Hercigonje Novković i Dubravke Kocijan-Hercigonja, sveobuhvatni priručnik za roditelje, djecu, nastavnike, odgojitelje, zdravstvene djelatnike i sve one koji su se suočili s dijagnozom ADHD-a u svojoj bližoj okolini

Kroz primjere i terapijske pristupe, u knjizi se objašnjava kako prepoznati ADHD i pomoći osobi koja s njim živi, ali i osobama koje su bitne u procesu odrastanja (ako se radi o djetetu), stoji u najavi.

Šira je javnost s ovom problematikom postala upoznata ove godine, kad je Buga Marija Šimić javno progovorila o svojoj dijagnozi ADHD-a, koja joj je postavljena tek nedavno, u odrasloj dobi (o čemu knjiga također govori i zbog čega je posebno popularna među odraslima koji se godinama bore s tim nedijagnosticiranim stanjem). ADHD je u svakom slučaju, nažalost, danas izuzetno prisutan i kao takav predstavlja iznimno aktualnu temu – svatko od nas zna nekoga tko se u obitelji bori s tom dijagnozom, sumnja na nju kod svog djeteta ili mu je nekome njemu bliskom dijagnosticiran ovaj poremećaj te se općenito smatra da je danas češći u populaciji nego ikad prije. Iz tog razloga objavljena je ova knjiga.

Promocija iste održat će se u četvrtak, 7. travnja u 19 sati, u Hoću knjigu Megastoreu, s autoricama, Bugom Marijom Šimić kao posebnom gošćom te Sanjom Srdić Jungić kao moderatoricom.