hvalevrijedan projekt

Projekt Ilica: Q'ART - Jesenska festival - akcija: Suradnja, tolerancija, uvažavanje

04.09.2023 u 19:56

Bionic
Reading

Nakon kratke ljetne pauze, vratila se prilika za uživanje u umjetnosti i druženje na Ilici! U srcu Zagreba, duž Ilice, održat će se jesenska festival-akcija koji tematizira važne ljudske vrijednosti. Tako ćete u nedjelju, 17. rujna, od 9:30 do 15:30 kroz programe koje su pripremili, osjetiti suradnju, toleranciju i uvažavanje

Grad Zagreb i ove godine organizira Europski tjedan mobilnosti, od 16. do 22. rujna 2023., pod temom 'Save Energy', a festival-akcija Projekt Ilica: Q'ART je 17. rujna uključena u program, stoji u priopćenju.

Ovogodišnja tema odnosi se na uštedu goriva i energije općenito te će se provoditi pod sloganom 'Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!'. Cilj je potaknuti građane da pješačenjem, bicikliranjem i korištenjem alternativnih transportnih rješenja utječu na smanjenje potrošnje energije, smanjenje zagađenja okoliša, ali i poboljšanje životnih uvjeta i zdravlja što su također stavke za koje se zalaže festival-akcija Projekt Ilica: Q'ART!  Ilica će tako, zatvorena za promet, biti pozornica za nekoliko izvanrednih glazbenih nastupa među kojima će nam se na po prvi puta predstaviti Zvonimir Šestak Groove Assembly s izvedbama sa svog novog autorskog albuma.

Jedinstveno iskustvo šetnje ulicom te ispijanje kave na tračnicama će upotpuniti kao i uvijek izvanredni Lela i Joe Kaplowitz, Joe Pandur trio, Grgić-Kattie-Rupena trio, Valerija Nikolovska i Viktor Lipić i Ivana Galić trio. Suradnju će pokazati i Plesna škola Ane Maletić koja će pod vodstvom stručne plesne pedagogice Nataše Jurišić, demonstrirati svoja promišljanja pokreta kroz plesne nastupe. Tri skupine plesača prenijet će svoje priče kroz pokret u urbanom okruženju. Nemojte propustiti priliku i podržati nastupe učenika: Mirne Gostijanović, Ajle Bećirević, Petre Bukal, Karle Matijević, Tiare Rukavina, Emme Jurašić, Katarine Blažina, Irje Maksan, Arwene Kopčalić, Lorene Kaiser, Marte Brčić, Marle Belamarić i Chiare Jozić.

Festival-akcija Projekt Ilica: Q'ART prilika je da se predstave mladi umjetnici i kreativci Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kojima se ova jeseni po prvi puta pridružuju i kolegice iz Akademije za umjetnost i kulturu iz Sveučilišta u Osijeku. Studenti će predstavit svoje najnovije umjetničke uratke. Modnu reviju u 12 sati će otvoriti dizajneri Zlatne Igle, a zatim će svoje kreacije pokazati i Humana Nova, La Bestia te Zvjezdana Horvat.

Projekt Ilica: Q'ART u jesenskoj akciji postaje mjesto gdje se spajaju umjetnost, kultura, javni prostor, susjedstvo i važne ljudske vrijednosti. Pozivamo vas da nam se pridružite u nedjelju, 17. rujna, od 9:30 do 15:30, na Ilici od Frankopanske do Krajiške, te zajedno proslavimo SURADNJU, TOLERANCIJU i UVAŽAVANJE koje čine naš svijet bogatijim.

Projekt Ilica: Q'ART se održava i sedmu godinu za redom zahvaljujući velikoj podršci izlagača, mikro donatora projekta kao i uz pokroviteljstvo i podršku Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Zagrebačkog Holdinga i Obrtničke komore Zagreb.