'OVCA U KUTIJI'

Proglašeni pobjednici najbolje hrvatske slikovnice na Interliberu

18.11.2018 u 14:15

Bionic
Reading

Slikovnica 'Dječak koji je želio biti tigar' Tomislava Zajeca i Tomislava Zlatića osvojila je Nagradu 'Ovca u kutiji' koja se tradicionalno dodjeljuje najboljoj hrvatskoj slikovnici u sklopu Interlibera

'Ovca u kutiji' dječjeg žirija pripala je Borisu Kralju za autorsku slikovnicu 'O mački, ribi i ostalima', objavljenu u vlastitoj nakladi i Bogadigrafike iz Koprivnice.

'Svečanom dodjelom nagrada i priznanja 'Ovca u kutiji', koje je okupilo preko stotinu uzvanika i posjetitelja Interlibera, završen je ovogodišnji Festival knjige i književnosti 'Pazi, knjiga!', priopćio je organizator nagrade Knjiga u centru o dodjeli koja se održala u subotu.

Nagrada 'Ovca u kutiji' dodjeljuje se od 2005., a o dobitniku odlučuje stručni žiri sastavljen od književnika, književnih kritičara i ilustratora koji ocjenjuju umjetničku vrijednost teksta i njegov odnos s ilustracijom.

  • +16
Interliber 2018. Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Među finalistima ovogodišnje nagrade stručnoj žirija bili su 'Šporki Špiro i neposlušna TonkaOlje Savičević Ivančević i Svjetlana Junakovića, 'Tonka će sutraJelene Pervan i Vande Čižmek, 'WaionKašmira Huseinović i Andree Petrlik Huseinović, 'Jura i Kuckalo protiv dosade' Romana Simića i Manuela Šumberca i 'Konradova prodavaonica ptica'  Nene Lončar i Marijana Lončara.

Finalisti 'Ovce u kutiji' dječjeg žirija bili su 'Što sve treba znati o kravati?' Aljoše Vukovića i Irene Zelena, 'Babasova i kraljičino stablo' Tamare Bakran i Marsele Hajdinjak, 'Pinga' Dječjeg vrtića Duga Resa i 'Što se ne može ukrasti' Romana Simića i  Andree Petrlik Huseinović.