HRVATSKI POVIJESNI MUZEJ

Priključite se virtualnoj potrazi za sedam velikana

10.05.2020 u 14:07

Bionic
Reading

Uskoro je Međunarodni dan muzeja, pa je Hrvatski povijesni muzej osmislio zabavnu virtualnu potragu za sedam hrvatskih velikana

Hrvatski povijesni muzej ususret obilježavanju Međunarodnog dana muzeja poziva posjetitelje da se od ponedjeljka, 11. svibnja, putem Facebooka uključe u virtualnu potragu za sedam hrvatskih velikana.

Do 17. svibnja na Facebook stranici muzeja imat će po jednu objavu dnevno - svaki dan točno u 12 sati, koja će uputiti posjetitelje na njihove izložbe unutar čijeg se postava krije po jedan hrvatski velikan.

‘Za maštovite i duhovite ilustracije hrvatskih velikana zaslužan je Milan Trenc, svima poznat kao pisac i ilustrator dječje knjige Noć u muzeju po kojoj je snimljen istoimeni holivudski blockbuster’, najavljeno je iz Muzeja.

Posjetitelji trebaju pregledati galeriju likovnog postava izložbe koju je Muzej s njima podijelio te što prije pronaći hrvatskog velikana koji 'šeće' po izložbi. Nakon što ga pronađu  u Facebook inbox Muzeja trebaju poslati njegovo ime.

Nakon sedam dana, na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, onaj tko je najbrže poslao imena svih sedam velikana u Facebook inbox Muzeja, bit će proglašen za pobjednika i od Muzeja će dobiti poklon paket iznenađenja.