potvrdio glasine?

Prijatelj priznao da je vođa Massive Attacka zaista Banksy

23.06.2017 u 11:09

Bionic
Reading

Već neko vrijeme šuška se da iza najpoznatijeg majstora grafita, misterioznog Banksyja, stoji Robert Del Naja iz Massive Attacka, a dobar prijatelj glazbenika, britanski DJ Goldie, glasine je slučajno potvrdio u svome najnovijem intervjuu

Gostujući u tjednom podcastu Scroobiusa Pipa 'Distraction Pieces' Goldie je komentirao da se danas može prodati bilo kakvo slovo na majici, uz uvjet da je potpisano kao rad Banksya.

'Uz dužno poštovanje prema Robertu, mislim da je sjajan umjetnik. Preokrenuo je svijet umjetnosti', dodao je reper, a zatim napravio kratku stanku prije nego što je prešao na drugu temu.

Goldie i Del Naja upoznali su se 1980-ih, kad su se obojica bavila grafitima. Del Naja je kasnije pokrenuo danas kultni bend Massive Attack, a glasine da je Banksy kolaju već neko vrijeme. Sam Robert u nekoliko je navrata rekao da poznaje tajanstvenog umjetnika, pojavio se i u njegovu filmu 'Exit Through The Gift Shop', obojica su iz Bristola, a grafiti i radovi s Banksyjevim potpisom često se pojavljuju na mjestima na kojima Massive Attack ima koncerte.