MLADI GLUMCI U GLAVNIM ULOGAMA

Premijerom drame 'Tri sestre' u režiji Nenni Delmestre počela kazališna sezona splitskog HNK-a

15.10.2022 u 10:21

Bionic
Reading

Kazališna sezona HNK u Splitu počela je u petak premijerom drame 'Tri sestre'Antona Pavloviča Čehova u režiji Nenni Delmestre i dramaturgiji Elvisa Bošnjaka

U naslovnim ulogama Olge, Maše i Irine - tri najslavnije sestre dramske literature, nastupile su mlade glumice dramskog ansambla HNK Split Monika Vuco Carev, Katarina Romac i Ana Marija Veselčić.

Redateljica Nenni Delmestre nakon predstave u petak navečer izjavila je da je jako zadovoljna premijerom jer je ekipa mladih glumaca u glavnim uloga pokazala da potpunom kompetencijom mogu izvesti ovu dramu.

Čehovljeve "Tri sestre" na repertoaru splitskog HNK bit će još četiri puta - 15., 20,, 21. i 22. listopada.

"Očekujem dobru posjetu publike te da će se vratiti klasicima i splitskom HNK. Ne može HNK Split igrati samo ono što je na granici estrade nego mora raditi ozbiljne predstave", poručila je Delmestre, naglasivši da je Čehov obilježio cijelo 20. stoljeće te stilove glume.

Drama "Tri sestre" nije izvođena u Splitu 74 godine, što je Delmestre ocijenila predugim razdobljem jer Čehov zaslužuje češće izvedbe.

U ostalim ulogama u predstavi su Goran Marković, Sara Ivelić, Mijo Jurišić, Elvis Bošnjak, Donat Zeko, Nikša Arčanin, Trpimir Jurkić, Luka Čerjan, Zdravko Vukelić, Nenad Srdelić, Viviana Bojić, Mirjana Ševo i Darijo Tvrdić.

Osim redateljice Delmestre i dramaturga Bošnjaka, predstavu su postavili i scenografkinja i koautorica videa, zadužena i za izbor glazbe Lina Vengoechea, kostimografkinja Danica Dedijer, Anja Ostojić koja potpisuje scenski pokret, dok je oblikovatelj svjetla Branimir Bokan, a videa uz Linu Vengoechea i Ivica Kalinić te oblikovatelj tona Petar Ivanišević.

  • +16
Premijera predstave Tri sestre u splitskom HNK Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric