OSJEČKI HNK

Premijerno izvedena komedija 'Žene u crvenom' koja na komičan način prikazuje probleme današnjeg čovjeka

07.02.2020 u 22:18

Bionic
Reading

Komedija Davora Špišića 'Žene u crvenom' u režiji Damira Mađarića premijerno je izvedena u petak u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, u okviru novog programa 'Scena u sceni'

Predstava govori o četiri žene, od kojih su majka i kćer pale u ekonomsku krizu, životne prilike su ih natjerale da dignu kredite, što nije dobro krenulo, pa im banka konfiscira imovinu, a one se pobune i odluče uzeti stvar u svoje ruke.

U predstavi su nastupili Anita Schmidt, Petra Bernarda Blašković, Antonija Pintarić i Ljiljana Krička-Mitrović. Redatelj Mađarić ujedno je scenograf i kostimograf predstave, asistenti scenografa su Davor Molnar i Petra Mađarić, a autori glazbe su Gordana Evačić i Miroslav Evačić.

Redatelj Mađarić ocijenio je da je u pitanju vesela, zanimljiva komedija, u kojoj ima šala, pjevanja i čudesnih obrata. A iako se ispod ispod tog smijeha nalazi jedna malo tamnija strana, koja nas svakodnevno okružuje, smatra kako su Špišićev tekst pretvorili u jednu veselu igru.

  • +13
U HNK premijerno izvedena komedija 'Žene u crvenom' Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Komedija Davora Špišića "Žene u crvenom" praizvedena je prije sedam godina u koprivničkom "Ludens teatru" i više puta je nagrađivana.

Autor ističe kako se u predstavi "ispod prve razine smijeha i opuštene igre", nalaze "neki vrlo ozbiljni problemi žena i općenito čovjeka danas, koji su se u posljednjih sedam godina još više usijali, poput pohlepe, gramzivosti, gaženja dostojanstva,institucija koje zanemaruju obične ljude, o kojima bi se trebali brinuti".