U KAZALIŠTU ŽAR PTICA

Predstavom 'Waitapu' otvoren 15. Naj,naj, naj festival

27.03.2015 u 17:35

Bionic
Reading

Danas u 11 h u Gradskom kazalištu Žar ptica, predstavom Waitapu, Jože Horvata i u režiji Saše Broz, svečano je otvoreno 15.jubilarno izdanje međunarodnog Naj,naj, naj festiv

Festival, koji je 2001 osnovala ravnateljica Marija Sekelez s idejom da djeci Zagreba daruje najbolje predstave za proljetne školske praznike u 15 godina postojanja postao je renomirana kazališna manifestacija u Hrvatskoj i šire, koju svake godine pogleda više od 4000 gledatelja.

Zagrebačkoj publici u 6 festivalskih dana do 01. travnja, uz domaćina GK Žar pticu, predstavit će još 9 domaćih kazališta i to: Zagrebačko kazalište mladih, GK Trešnja, GKL iz Splita, Scena Gorica, Mala scena, Kazalište Smješko, Teatar Kerekesh, Kazalište Prijatelj i dramska skupina Udruga Srce iz Splita.

U međunarodnoj konkurenciji ugostit ćemo kazališne grupe iz Češke, Irana, Izraela, Italije i Slovenije, a predstave se izvode u gotovo svim kazališnim dvoranama u gradu. Raspored predstava u prilogu.

Sve predstave prati Stručni ocjenjivački sud u sastavu glumica Helena Buljan, kazališna kritičarka Bojana Radović , dramaturginja Marijana Nola, redatelj Zoran Mužić i glumac Tomislav Krstanović. Najboljima u 10 kategorija na zatvaranju Festivala dodjelit će nagrade Zlatne Žar ptice.

Sve predstave su besplatne. Na taj način svakom djetetu je omogućeno da školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.


Za festivalske predstave ne postoji mogućnost rezervacije.
Ulaznice se preuzimaju 1 sat prije početka predstave, na blagajnama kazališta gdje se predstave izvode.