MITOLOŠKA PRIČA

Predstavljanje novog romana Borisa Becka 'Pandorina kutija'

05.02.2018 u 10:35

Bionic
Reading

Promocija novog romana tportalovog komentatora Borisa Becka 'Pandorina kutija' (Leykam international, 2017.) održat će se u četvrtak, 8. veljače 2018. u 19 sati u Knjižnicu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu, a na predstavljanju će uz autora govoriti Eugenia Ehgartner i Mario Kolar

Boris Beck rođen je 1965. u Zagrebu.

Docent je na Odsjeku za novinarstvo Sveučilišta Sjever u Koprivnici, dugogodišnji publicist i književnik.

Bio je urednik u Vijencu, Zarezu i Nacionalu te u nizu časopisa za kulturu i književnost. Studirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Autor je više knjiga ('Metak u srcu Svetog Augustina', 'Mrtvaci pod poplunom', 'Krila u koferu', 'Ne bih o tome'...) umjetničke, esejističke i znanstvene proze.

Roman ‘Pandorina kutija’ na originalan način spaja obiteljsku dramu i politički angažiranu književnost, koristeći antičke motive kako bi progovorio o suvremenosti', ističe Boris Beck.

O čemu je roman

Tantala su probudili tik pred jutro zbog hitne sjednice ZEUS-a, Zapovjednog ešalona upravljača svemirom. Odrvenjelih udova, drhteći u jutarnjoj svježini, odrijemao je malo dok se vozio do Perijandrove rezidencije uz agoru. Ondje su se već okupili neki članovi ešalona, pa se s njima rukovao i mamurno pozdravio. Šef generalštaba ARES-a razgovarao je s glavnim admiralom iz POSEJDON-a i Laidom iz AFRODITA-e. Tantalu su te skraćenice bile glupe i jedva je zapamtio značenje naziva odjela koje je vodio. Iznimka je bio ARES (Aretirati, relocirati, eliminirati, sanirati) jer je savršeno objašnjavao ulogu policije. U međuvremenu su pristigli predstavnici APOLONA-a (sektor zdravstva i umjetnosti), ATENA-e (obrazovanje i rat), DEMETRA-e (poljoprivreda i kultura), ARTEMIDA-a (lov, ribolov i svemirska istraživanja), HERA-e (brak i rađanje), HESTIJA-e (socijalna skrb) i HERMES-a (unutarnja i vanjska obavještajna služba). Sizif je došao u zadnji čas, ispričavajući se pokusom koji se odužio.