NAGRADNJAČA

Predstava 'Diplomac' u Komediji

13.02.2014 u 09:33

Bionic
Reading

Ovog petka i subote (14. i 15. veljače) u Kazalištu Komedija pogledajte predstavu 'Diplomac'! A tportal.hr svojim čitateljiam poklanja 3x2 ulaznice za obje izvedbe!

Benjamin Braddock upravo je diplomirao na koledžu s najboljim ocjenama u klasi. Povratkom u roditeljski dom u sunčanoj Kaliforniji shvaća kako roditelji od njega sada očekuju velike stvari. Na zabavi dobrodošlice gospođa Robinson, žena očevog poslovnog partnera i najboljeg prijatelja, zavodi Bena. Zbunjen njezinom ponudom, vlastitom neodlučnošću i roditeljskim očekivanjima, Ben se upušta u ljubavnu aferu, otkrivajući usput mračniju stranu idiličnog života američke više srednje klase. No, pravi problemi nastat će kada Ben shvati da se zaljubio u Elaine, kćer gospođe Robinson.

Motiv neiskvarenog i zbunjenog mladog čovjeka kojeg iskorištavaju stariji, zavodeći ga figurativno, ali i doslovno, uništavajući mu ideale bešćutnom lakoćom, tema je koja se provlači ovim djelom. Sukob generacija Johnson prikazuje kirurški preciznom metodom u kojoj se vješto isprepliću smijeh i očaj. Ljubav, seks, nesigurnost, odnosi u obitelji, razočaranja, bespomoćnost – samo su neki od motiva s kojima se pokušavaju nositi junaci ove priče. I dok se smijemo duhovitim dijalozima, na površinu polako izranja sva ispraznost i tuga starije generacije koja se tješi dobrim automobilima, velikim kućama s bazenima i pronalazi stabilnost u - plastici.

Film 'Diplomac' redatelja Mikea Nicholsa o sukobu mladenačkog idealizma i konformizma srednje generacije snimljen je 1967. godine i vrlo brzo stekao je kultni status, a film je bio nominiran za nekoliko nagrada Oscar – Mike Nichols osvojio ga je za režiju.

Uloge: Ivan Magud, Sanja Marin, Ana Kraljević, Davor Svedružić, Ivica Zadro, Vanja Ćirić i Dražen Bratulić.

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koji datum žele ulaznice.

Po dvije ulaznice za predstavu 14. veljače osvojili su:

Hrvoje Magić
Mario Brujić
Ljiljana Stanić

Po dvije ulaznice za predstavu 15. veljače osvojili su:

Božena Banović
Anita Plečko
Luka Nikiforov