SAJAM KNJIGA

Poznati hrvatski autori u Leipzigu

24.01.2013 u 14:03

Bionic
Reading

Na predstojećem sajmu knjiga u Leipzigu Hrvatsku će predstavljati Zoran Ferić, Srećko Horvat, Boris Buden, Nadežda Čačinovič, Renato Baretić, Edi Matić, Maša Kolanović, Maja Vrančić i Nenad Bartolčić. Koordinatorica programa je Alida Bremer, a u Leipzig putuje i ministrica kulture

U čast ulaska Hrvatske u Europsku uniju, na sajmu knjiga u Leipzigu od 14. do 17. ožujka predstavit će se jaka delegacija domaćih pisaca.

Nastup hrvatskih autora koordinira Alida Bremer koja je svojedobno osmislila hrvatski program na tom sajmu kada je Hrvatska bila zemlja gost.

U Leipzig putuje Zoran Ferić, koji će predstaviti njemačko izdanje romana 'Kalendar Maja', u Caféu Europa će o europskoj perspektivi Hrvatske raspravljati Srećko Horvat, Boris Buden i Nadežda Čačinovič, a Renato Baretić će predstaviti njemačko izdanje 'Osmog povjerenika'. U Leipzig putuje i Edi Matić, koji je za roman 'Grimalda' nagrađen u Grazu, a Maša Kolanović promovirat će njemačko izdanje knjige 'Sloboština Barbie'.

Matić će uz Maju Vrančić otvoriti i fotoizložbu o Splitu, a u Leipzigu će kao gost konferencije o e-knjizi sudjelovati Nenad Bartolčić. Lepzig će vidjeti i crtane filmove Veljka Popovića, a u sklopu festivala će nastupiti i klapa Biokovski slavuji kako bi se obilježilo i upisivanje klapskog pjevanja na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.