OMILJENA LEKTIRA

Povratak galeba Jonathana u velikom stilu

12.02.2014 u 15:39

Bionic
Reading

Richard Bach vraća se s nastavkom 'Galeba Jonathana Livingstona'. Slavni pisac objavio je nove memoare o susretu s duhovnim vodičima nakon što je preživio avionsku nesreću 2012. godine

Galeb Jonathan Livingstone, pokretač spiritualnih putovanja milijunske publike, ponovno leti.

Njegov kreator Richard Bach, prodao je milijune primjeraka kratke priče o neobičnoj avanturističkoj ptici 1970., kad je djelo objavljeno.

Opet se vratio Jonathanu, u nedavno objavljenom nastavku memoara 'Illusions' iz 1977., napisanog nakon što je skoro poginuo u avionskoj nesreći 2012., zatim i u novom izdanju 'Galeba Jonathana Livinstona', koje izlazi 14. veljače i sadrži 'nikad objavljeni četvrti dio priče'.

Bach tvrdi da nikad nije namjeravao napisati 'Illusions II', ali to je bio ujedno njegov prvi komentar na proživljeno iskustvo blisko umiranju.

'Nakon što sam skoro izgubio život u nesreći kad se srušio moj avion, pitam se je li to uistinu bila nesreća ili samo test. Ne postoji blagoslov koji ne može biti katastrofa, kao ni katastrofa koja ne može prerasti u blagoslov'. Kratka e-knjiga objavljena preko platforme Kindle govori o tome kako je pisac sreo svoje duhovne vodiče, uključujući i Jonathana. Opisuje da se u vizijama sreo i s preminulim ljubimcem, psom Luckyjem, kao i s tvorom koji mu je poručio da je 'ljubav jedina moć svemira'.

Novo izdanje 'Galeba' najavljuju kao priču za ljude koji slute da život predstavlja više od onog vidljivog na površini.

'Čitatelji će letjeti s Jonathanom, više i brže nego što su ikad sanjali', zaključio je autor.